I fall in love everyday, with ideas and sensations, people I see. I hold them long enough to let them go, but I keep them in my heart and in my soul. – Atticus

Ik ben Monique van de Ven, een gepassioneerde fine art fotografe die houdt van reizen, cappuccino, antiekmarktjes afstruinen, en home-made diners met familie. Sinds 2014 volg ik mijn hart en leg ik bijzondere, intieme momenten vast. De liefde staat hierbij altijd centraal. Mijn stijl is te omschrijven als dromerig, romantisch en licht. Ik maak hierbij gebruik van zowel analoge als digitale fotografie. Analoog is hierbij mijn uitgangspunt, met name vanwege de prachtige zachte en nostalgische kleuren, en het tijdloze karakter. De beelden die ik digitaal maak, probeer ik altijd zo dicht mogelijk te matchen.

Ik woon in Zuid Limburg, met mijn man Bob en mijn zoontje Olivier. We genieten erg van elkaar in de dagelijkse dingen, wanneer we op avontuur gaan in de natuur, of wanneer we ons favoriete koffiezaakje bezoeken voor de gouden combinatie van cappuccino & homemade sweets. Voor mijn werk reis ik door heel Nederland, maar ik ga ook graag het avontuur aan in het buitenland.

Fotografie is voor mij een middel om een moment stil te leggen, om er levenslang van te kunnen genieten. Daarom vind ik het belangrijk om ‘echte’ momenten vast te leggen, zodat mijn foto’s je herinneringen ondersteunen en je terug kunnen nemen naar het gevoel dat je op dat moment beleefde. Om uitgenodigd te worden in jullie leven om dat gevoel te mogen “vangen” vind ik iedere keer weer bijzonder, en ik kan niet wachten om nog meer prachtige momenten vast te leggen. Mijn werkwijze is ongedwongen, ik geef jullie lichte aanwijzingen en plaats jullie in het beste licht voor mijn sessies. Voor de rest staat jullie band met elkaar centraal, en is het vooral de bedoeling dat het voor jullie ook een prettige en ontspannen ervaring is!

Ben je geinteresseerd in mijn werk, wil je graag een shoot boeken of gewoon een kopje koffie drinken? Bel of neem dan gerust op via het contactformulier.